BOROVIČKA
Sudově uzrálá borovička ze tří různých sudů. Po vermutu, po rumu a po bílém víně.
Třebaže je plná lesních vůní, borovička nijak nesouvisí s borovicí. Její jméno je odvozené ze slovenského výrazu borievka, což znamená jalovčinka. Plody jalovce jsou tou jedinou ingrediencí, která je na její výrobu potřeba. O to pečlivěji je třeba hlídat jejich kvalitu a čerstvost. Hlavní složkou aromatu jalovčinek jsou totiž těkavé terpeny, voňavé pryskyřice a oleje, které by delším nebo nevhodným skladováním ztratily svoje lesní kouzlo.
Ty nejlepší jalovčinky jsme na 24 hodin naložili do velejemného lihu a následně vydestilovali. Po destilaci jsme dali mladou borovičku na pár měsíců do tří různých sudů. Jeden byl po rumu, druhý po vermutu a třetí po bílém víně. Tam získala trochu zlatavé barvy a lehký nádech karamelu.
A i když je nejlepší samotná, sami ji nikdy nepijte. Vždycky na ni pozvěte aspoň pár přátel.
Objem: 500ml
Alkohol: 47%
Doplňkové parametry
Kategorie: | DESTILÁTY |
---|---|
Objem: | 500 ml |
Alkohol: | 47% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.