Blog

Uměle inteligentní gin

Loni na jaře si k nám přišli kluci a holky z firmy DATAMOLE koupit pár láhví. Zajímavá firma. Zabývají se vývojem aplikací na bázi umělé inteligence, ale předem si řekli, že nechtěj...

Legendy (limitovaná edice)

Roman Vaněk je neúnavný popularizátor gastronomie a sběratel jídelních lístků, starých kuchařek, publikací o výrobě potravin, dokumentů naší kulinární historie atd. V&n...

Ginsinth

Na konci zimy jsme se pustili do výroby něčeho zvláštního. Řekli jsme si, že se pokusíme spojit GIN a ABSINTH do jednoho. Mělo to hned několik důvodů. První je ten, že absinth nás sice moc ba...

Whisky počtvrté (aneb spadlé brady)

Na Silvestra jsme podle plánu pustili ven 100 láhví z prvního sudu. Mailing odešel všem registrovaným (říkáme jim pracovně kmen) někdy před jedenáctou dopolední a prodej trval asi patnác...

Whisky potřetí (první sud)

Landcraft jsme budovali s tím, že budeme zachraňovat jablka. Soustřeďovali jsme se na sady ve středních Čechách, které ležely ladem a plánovali jsme jablečnou brandy ukládat na pár let d...

Whisky podruhé (aneb jak to bude fungovat?)

Takže to shrneme. Nabízíme vám možnost pořídit si láhev (nebo víc láhví) whisky, která teprve zraje a ještě není nalahvovaná. Zároveň chceme, abyste tuhle investici mohli kdykoliv prodat. A&n...

Whisky poprvé

Na počátku bylo jablko. Vzpomínáte? Toužili jsme zachraňovat české sady se starými odrůdami. Plán to byl fajn, ale pak přišel rok, kdy jsme to měli konečně pořádně rozjet a jabloně zmrzly v&n...

Jak ustát vlastní růst?

Dobrý den, pojďte dál. Dáte si Kordulu na uvítanou? Tady si odložte. Je další pondělí, úterý, nebo vlastně jakýkoliv den v týdnu. Do dveří vchází pět nebo sedm lidí z nějaké res...

Jak jsme hledali kořalku

Píše se rok 2012. Je léto, ale místo abych běhal venku, sedím doma u počítače a překládám filmy pro Life Sciences. Jsou úžasný. Prakticky všechno jsou to dokumenty o startupech v&nb...

Investiční sudy

Je pátek 11. října a dneska jsme zahájili výrobu. I když jsme se k dnešnímu dni docela upínali, je evidentní, že ta práce nám právě teď spíš začíná než končí. To je dobře, prác...