ČLÁNKY / NOVINKY

NEGRONI

NEGRONI

Pouštíme ven sudově zralé negroni. A je naprosto boží. Spojili jsme se s barmanama s Cobra baru a namíchali jsme si negroni. Jen namísto jednoho drinku jsme ho udělali rovnou sud. Vy teď doma nemusíte nic míchat, jenom si ho prostě nalejete. Čas, který byste strávili přípravou, můžete str...

Akce v roce 2025

Akce v roce 2025

Další termíny a informace budeme postupně doplňovat.     Květen    17.05.2025 Karakterre  30.5. v 11:00 - ochutnávka pro slovenskou gastronomii - bistro Ferdinand (Sad Janka Kráľa), Bratislava 31.5. - NATURALISTA Sv. Júr 1.6. - SommerWineFest Berlin 4.6. - NE...

TAJEMSTVÍ SUDŮ

TAJEMSTVÍ SUDŮ

Kdo vynalezl sud, ten by měl dostat minimálně Nobelovku. Co do něj dáte, to se vám vrátí v nádheře. Dneska se říká v topu. Poměrně často běháme zoufale po dvorku a lomíme rukama, že jsme něco zničili. Přehořčili, přepálili. Dáme to do sudu a řekneme si, že už se nedá nic dělat. Za rok sud otevřeme a...

Akce v roce 2024

Akce v roce 2024

Další termíny a informace budeme postupně doplňovat.     Prosinec ✔ 1.12.2024 - Vánoční market ve Vila 63 (11 - 17 hod.), Hradešínská 1930/63, 101 00 Praha 10 ✔ 1.12.2024 - Únětické vánoční trhy (10 - 18 hod.) - Únětický pivovar - více info zde. ✔ 5.12.2024 - Vánoční ...

JAK SI PŘEDSTAVUJETE JEŽÍŠKA?

JAK SI PŘEDSTAVUJETE JEŽÍŠKA?

Protože to je něco jako soutěž bramborových salátů v létě. V Americe maj jasno. Maj tam Santu, ten má dobře padnoucí obleček (stačilo!) s milanem a řídí tirák s kofolou. U nás je to složitější. Máme Ježíška, kterej rozdává dětem dárky. Je zřejmě Ježíš, kterej je nějakej menší (proto ta zdrobně...

PŘIOPÍT SE ROHLÍKEM

PŘIOPÍT SE ROHLÍKEM

Máte pravdu, přiopíjení se není naše oblíbená disciplína. Tentokrát ale máme velkou radost z nové spolupráce, takže lehce oslavujeme.  ROHLÍK MÁ NAROZENINY Kdysi jsme chtěli obsáhnout všechny dílky řetězce. Mít sady, sklízet starý odrůdy, dělat z nich drinky a pak mít vlastní obchody a...

PŘÍBĚHY VERMUTOVÉ A BOTANICKÉ

PŘÍBĚHY VERMUTOVÉ A BOTANICKÉ

...a další zkazky z kuchyně prázdninových povalečů. Prázdniny jsou v trapu, vedro polevuje. Marketéři tak mají dvě možnosti: buď lákat na poslední paprsky slunce na terase, nebo na vidinu krbu a postupného se zachumlávání do podzimních deček a papučí.  My jsme pamětlivi přísloví, že ani sebel...

VRTĚTI TURROIREM

VRTĚTI TURROIREM

Vrťte do aleluja. Jen bacha, aby vám neupadl ocásek.     Francouzi nedají dopustit na svůj terroir. Co je to terroir? To je soubor půdních podmínek a klimatických vlivů, místních tradic i práce člověka, který je v denním kontaktu s vinohradem nebo zahradou.  My nejsme ve Francii, ...

NOVINKY Z PŘEDJAŘÍ

NOVINKY Z PŘEDJAŘÍ

Je sice půlka února, ale tímhle oteplovacím tempem bude v březnu na koupání.    CO VÁS TU ČEKÁ? Asi jste si všimli, že jsme zrušili předplatné. Vůbec to ale neznamená, že bychom přestali dělat svoje oblíbený limitky ze sezónních plodů, bylin, kořenů, kůr a listů. A určitě nepřestaneme h...

NEŽ ZABÉKÁME KOLEDY

NEŽ ZABÉKÁME KOLEDY

Máme pro vás posledních pár doporučení, jak si zpříjemnit předvánoční entropii.   DISTILLED BY FIRE: SAISSON Pivní pálenka bývá často symbolem laciné kořalky, která vznikla z piva, které se nepovedlo nebo neprodalo. Jenže destilace je vlastně koncentrace, takže všechny vady a pachutě se po v...