MEZNÍ BOHATSTVÍ

MEZNÍ BOHATSTVÍ

Různé věci mohou mít své meze. Chuť je neomezená.

TRNKY

Trnky patří k našemu meznímu bohatství. To je bohatství našich mezí. Stejně jako šípky vyrostou prakticky všude, kde má příroda pocit, že se toho ještě moc neděje. Vykvetou, bohatě zaplodí a vydrží na keři až do února, kdy je dozobou hladoví a promrzlí ptáčci. 

Tohle je taková pocta našim mezím. Vzali jsme dva metráky trnek a přelili je borovičkou. Rok jsme je tam nechali macerovat a výsledek jsme po vylisování dali do sudu. V tomhle nám alkohol dává největší smysl. Jako extrakční a konzervační činidlo. Jako způsob záznamu krásy krajiny. Ukazuje nám, že naše krajina je dobrá. Fakt hrozně dobrá.

Kdybychom byli mimo EU, jmenoval by se tenhle počin SLOE. Jenže legislativa dovoluje takhle označit jen výrobky s obsahem alkoholu nad 25%. TRNKY mají lehce míň a přidávat tam alkohol jen kvůli legislativě se nám nechtělo. A víte co? TRNKY je dobrej název. Jasnej a výstižnej.

RAKYTNÍK vol.2

S nápadem udělat další verzi rakytníku přišli kluci a holky z restaurace The Eatery. Jenže s rakytníkem je jeden problém. Sbírá se tak blbě, že je ho vždycky málo. Když se na něj vypravíte na podzim, většinu bobulek nešikovně rozmáčknete. Když ho necháte přemrznout, zebou vás při obírání prsty tak, že to zvládnete dělat nanejvýš půl hodiny.  

Nezbývá proto než počkat, až v pivovaru Sibeeria uvaří rakytníkové pivo. Jeho ovocné kaly vydestilujeme a výsledek dáme uzrát do sudu. Po uklidnění do něj naložíme čerstvý rakytník z Velké Losenice a přidáme rakytníkové pyré. 

Od chvíle, kdy jsme si plácli až do uvedení na trh uběhly tři roky. Mezitím jsme ve vlastním sadu vysadili několik dalších rakytníků, ty vyrostly a začaly plodit. Až je budeme obírat, budou nám zas hrozně mrznout prsty.

 

Nový sud #CIRCULAR ORANGE

Cirkulární pomeranč děláme stále, ale každý sud se může drobně lišit. Tahle šarže je krásná a tak pomerančová, jak to jenom jde. Určitě ji vyzkoušejte. Narozdíl třeba od Triple Secu nebo Grand Marnieru není tak sladký, takže se dobře hodí do sušších koktejlů. Přesto má svoji medovost, takže se dá pít neat, ale hlavně má úžasný, hutný a olejnatý tělo, který se parádně vyjímá třeba v negroni.

 

Ke dvěma láhvím čtyři KAMARÁDI!

Je jaro, zpívaj ptáci, a až konečně přestane sněžit, vylezete na Náplavku nebo na terasu. Slunce vysvitne a vy si budete chtít dát něco osvěžujícího. Takže pro vás máme celkem strhující nabídku. Když si objednáte dvě nebo více láhví jakýhokoliv našeho alkoholu, přibalíme vám k nim čtyři naše mírně alkoholické limonády s nebeským octem od Utopia Vinegars. A to se vyplatí.

Nemusí to ani být ty dvě novinky, ale prostě cokoliv z našho eshopu. Nemusíte to nikam ani připisovat, přibalíme vám je automaticky. Dobrý, ne?

 

Kde se potkáme?

Řekli jsme si, že bude fajn, když budete moct nové láhve ochutnat. Proto budeme v úterý od 16 do 18 hodin v Osadě (Osadní ulice v pražských Holešovicích). Na místě si budete moct ochutnat novinky a rovnou si je koupit, stejně jako cokoliv dalšího z našeho sortimentu.

V dubnu a květnu se taky objevíme na lokálních trzích, abychom obsloužili pitichtivou komunitu místňáků. 

Přehledně:

Osada: 4.4.3032 - Představení nových láhví a ochutnáka. Můžete i nakupovat, budeme s sebou mít i všechno ostatní.

Libčice: 22.4.2023 - Libčické farmářské trhy

Nebušice: 13.5.2023 - Nebušické farmářské trhy ve Staré vodárně

 

To je od nás všechno, užívejte si jaro!