NEŽ ZABÉKÁME KOLEDY

Máme pro vás posledních pár doporučení, jak si zpříjemnit předvánoční entropii.

 

DISTILLED BY FIRE: SAISSON

Pivní pálenka bývá často symbolem laciné kořalky, která vznikla z piva, které se nepovedlo nebo neprodalo. Jenže destilace je vlastně koncentrace, takže všechny vady a pachutě se po vypálení jen zkoncentrují. Vydali jsme se jinou cestou. Nechali jsme si v Zichovci udělat Saison, aromatický belgický pivní styl, na kterém není špatně vůbec nic. Pak jsme ho citlivě vypálili a dali do sudů. Výsledek je tak koncentrace dobrého s troškou dřeva jako bonusem. Zichovečtí udělali to samé, ale místo destilace využili vymražování a vytvořili protějšek se jménem Distilled by Ice. Chcete je oba? To je dobrý nápad!

 

COBRAZ KRAJINY

Cobra je náš oblíbený bar. Pulzující a přitom intimní; kosmopolitní a přitom lokální; dynamický a přitom pohodový. Kromě toho je na strategickém místě a pracují v něm lidi blízcí našim srdcím. 

O tom, že bychom si spolu udělali gin, mluvíme dva roky. Letos v létě jsme se konečně společně vypravili do přírody a posbírali tam to, co roste v prodloužené ose plání za Letnou - na vltavských stráních mezi Libčicemi a Turskem. 

Posbírali jsme květ šípkové růže, výhonky borovic a mladé šišky, mateřídoušku, květ akátu i bezové kosmatice. Na Tursku jsme to všechno namočili a udělali si pěknou grilovačku. Tohle je tedy nejen obraz krajiny zachycený do láhve, ale zároveň milá dokumentace krásného přátelství, které nás na cestě pražskými bary potkalo.

Na cobří gin zajděte přímo do Cobra baru - nalejou vám panáka, nebo vám z něj udělají skvělý koktejl. Prodají vám ale klidně i celou láhev.

GIN COBRAZ KRAJINY SI KUPTE V COBRA BARU

 

SADA ROKU 2023

Náš tradiční počin - standardních deset láhví, které byly v letošním předplatném, jsme zabalili do decovek a udělali z nich dárkovou sadu. Pokud jste se rozhodli malými objemy bojovat proti alkoholismu, máte jedinečnou příležitost. 

Kromě toho jde o skvělý evangelizační dárek. Proto ho s sebou budeme mít na trzích, které do konce roku pojedeme. Mrkněte níže.

TRHY DO KONCE ROKU

Ještě třikrát se můžeme potkat do Vánoc. Na všech trzích budeme mít i horké SUPERPOMMEAU, abyste nepili ten debilní svařák. 

Čtvrtek 21. 12.: Malostranské náměstí

Pátek: 22. 12.: Jiřího z Poděbrad

Sobota: 23.12.: Šestajovice

 

 

 

Ještě jednou vám moc děkujeme za přízeň v roce 2023. Díky vám jsme vyrostli a můžeme vám tak dělat větší a konzistentnější radost, což nám samo o sobě dělá dobře. Užijte si konec roku!

 

Petr, Ondra, Jana, Yvett, Petra, Štěpán, Pera & Tomáš