Každý region má svoji palírnickou tradici. Ta naše je bezesporu v ovocných destilátech. Švestky, meruňky a hrušky tu hrají prim. V rámci celého světa jsou ale ovocné destiláty poměrně unikátní záležitost. Nejvíc se pije whisky a bourbon. Následuje vodka a pak vinná brandy.

Naše cesty často vedou jinými končinami. Zpracováváme odpad, zachraňujeme jablka, bylinkaříme s vermuty. Udělat dobrou slivovici jsme proto nikdy neměli jako metu. Proč taky, když to spousta našich kamarádů dělá zkušeně, s láskou a nadšením. Když nám ale zavolala paní Janovská z bio farmy Brtná, že mají nadbytek švestek jako Gabrovská, Stanley, Čačanská lepotica a Čačanská najbolija, řekli jsme si, že je to skvělá příležitost dát něco pěkného do sudu.

Vybrali jsme takový, který ji uklidní, ale zároveň nepřeválcuje její jemné aroma. Před ní v něm byl projekt Circular Grape.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | DESTILÁTY |
|---|---|
| Objem: | 500ml |
| Alkohol: | 40% |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
