S nápadem udělat další verzi rakytníku přišli kluci a holky z restaurace The Eatery. Jenže s rakytníkem je jeden problém. Sbírá se tak blbě, že je ho vždycky málo. Když se na něj vypravíte na podzim, většinu bobulek nešikovně rozmáčknete. Když ho necháte přemrznout, zebou vás při obírání prsty tak, že to zvládnete dělat nanejvýš půl hodiny.
Nezbývá proto než počkat, až v pivovaru Sibeeria uvaří rakytníkové pivo. Jeho ovocné kaly vydestilujeme a výsledek dáme uzrát do sudu. Po uklidnění do něj naložíme čerstvý rakytník z Velké Losenice a přidáme rakytníkové pyré.
Od chvíle, kdy jsme si plácli až do uvedení na trh uběhly tři roky. Mezitím jsme ve vlastním sadu vysadili několik dalších rakytníků, ty vyrostly a začaly plodit. Až je budeme obírat, budou nám zas hrozně mrznout prsty.
Objem: 500 ml
Alkohol: 39.1% obj.
Lahvováno v březnu 2023
Doplňkové parametry
Kategorie: | DALŠÍ DESTILÁTY |
---|---|
Objem: | 500 ml |
alk: | 39,1% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.